Akoestiek verbeteren in een kapsalon en schoonheidssalon

Uitdaging

Rust creëren in een omgeving waar met elektronische apparaten gewerkt wordt.

Situatie

Het strakke design van het moderne kapsalon biedt veel voordelen. Het benadrukt de sfeer van verzorging en stijl en maakt het onderhoud eenvoudig.
Nadelig is echter dat deze gladde vloeren, vele spiegels en harde oppervlakten het salongeluid meteen weerkaatsen. Een gesprek, belangrijk onderdeel van het salonbezoek, wordt hierdoor onverstaanbaar. Geluiden als föhns, droogkappen, stromend water, rinkelende telefoontoestellen, pratende klanten, personeel dat rondloopt, rondrijdende karretjes, radio- of televisiegeluiden worden meteen weerkaatst. Met een lawaaierig salon als gevolg.

Een schoonheidssalon is een plaats van schoonheid, rust en ontspanning. In alle ruimtes van het salon wordt een rustige sfeer nagestreefd. De behandeling van de klant is individueel en ook door deze privésfeer is het voorkomen van ongewenst lawaai belangrijk. Het gebruik van elektronische toestellen, stromend water of gesprekken mag de rust niet verstoren. Achtergrondmuziek moet steeds hoorbaar zijn.

Renobo interieurakoestiek

Renobo heeft voor u een selectie van akoestische producten gemaakt die zorgen voor een aangenaam salonbezoek en een prettige werksfeer voor het personeel.

Heeft u behoefte aan advies? Leg ons uw akoestische uitdaging voor en wij zoeken samen met u naar een geschikte oplossing.