Akoestiek verbeteren in fabriekshallen

Uitdaging

Een akoestiek creëren die concentratie en conversatie mogelijk maakt.

Situatie

In grote ruimtes met vele harde oppervlakten (beton, ijzer, glas) waar mens en machine samenwerken wordt slechte akoestiek al snel duidelijk. Vaak is het onmogelijk om conversaties te voeren zonder de stem te verheffen en het geluid dat geproduceerd wordt door machines of voertuigen overstemt alles. Wat wordt omgeroepen in de vertrekhal is onverstaanbaar en achtergrondmuziek werkt niet rustgevend maar wordt deel van het rumoer.

Werken in dergelijke omstandigheden is vermoeiend. Verschillende studies hebben aangetoond dat slechte akoestische omstandigheden op termijn kunnen leiden tot een burn-out. Het is bijgevolg belangrijk om te investeren in een optimale akoestische omgeving. Door middel van professioneel advies en de juiste akoestische oplossingen kan de werkomgeving worden getransformeerd naar een plek waar concentratie, communicatie en welzijn worden gestimuleerd.

Renobo interieurakoestiek

Renobo heeft voor u een selectie van akoestische producten gemaakt die geschikt zijn om het geluid in grote ruimtes zoals hallen te absorberen en te dempen zodat een aangename werk- en communicatiesfeer ontstaat.

Heeft u behoefte aan advies? Leg ons uw akoestische uitdaging voor en wij zoeken samen met u naar een geschikte oplossing.