Stedelijke kleuterschool Het Vosje

Het vosje is een Antwerpse kleuterschool. Betrokken bij het milieu, energievriendelijk en voorstaander van een duurzame leeromgeving.  Het welzijn van leerkrachten, verzorgend personeel en leerlingen staat voorop.

 

De akoestische uitdaging

Men was zich heel bewust van het galmprobleem dat geluidsoverlast en vermoeidheid als gevolg had.  Het hele schoolgebouw bestaat uit harde materialen: stenen vloeren, glasramen en beton.  Er was een oplossing nodig voor de intensief gebruikte inkomhal, de gangen en klaslokalen.  Voor absorptie van zowel de hoge kinderstemmetjes als lage tonen.

 

De akoestische oplossing | het resultaat

Veilige, brandvertragende witte plafondeilanden uit meer dan 80% gerecycled glas.  De eilanden voldoen aan het keurmerk dat wordt aanbevolen door de Zweedse Astma en Allergie associatie.  Het matte witte oppervlakte draagt dan weer bij tot het esthetische ruimtelijk gevoel.

Het personeel en de kinderen ervaren het verschil.  Lesgeven verloopt veel rustiger en aangenamer.  Aan het einde van de dag is er niet meer dat vermoeidheidsgevoel door geluidsoverlast.